da li je dematerijalizacija informacija i njihova devalorizacija???
društvo danas svakako ima smer ka logici i dematerijalizaciji rada i života, što je sa jedne strane kvalitet i nadogradnja (u slučaju kada isključujemo naporan fizički rad da bi preživeli i obezbedili sebi osnovne stvari za život) dok je sa druge strane velika odgovornost jer smo skloni da svoja tela kompletno ne koristimo ako nije neophodno (ovo dalje iznosi probleme sasvim druge vrste, telesni deformiteti i poremećeno shvatanje realnosti).
dakle neophodna je svest u onome što radimo. značenje mogućnosti da jednim klikom mogu da platim sve račune (takođe mogu i da zagrejem sobu i pošaljem dokumenta na posao i dobijem platu za to), je na prvom mestu u dematerijalizaciji koju trebamo da pozicioniramo na pravo mesto.
kako?
u slučaju da mi (ili nekome od nas koji ovo čita) inspiracija "dođe" dok sedim za kompjuterom i u svom omiljenom programu za crtanje napravim sliku koja postoji jedino na hardu mog kompjutera u trenutku stvaranja i kasnije je distriburiam na bezbroj mesta na mreži, da li to umanjuje trenutak inspiracije koji sam imao. da li time što, svi koje interesuje, mogu da vide ono što sam napravio umanjuje neponovljivost trenutka u kome sam stvarao???
da li?