Evropski parlament zatrpan cvećem zbog odbijanja ACTA-e

Soba za pošiljke u Evropskom parlamentu izgleda kao cvećara, buketi cveća pokrivaju sve ravne površine. Stotine i stotine. Praktično u svakoj vožnji lifta neko nosi cveće. Ovo je insajderski izveštaj iz Evropskog parlamenta neposredno nakon odbijanja ACTA-e. Ideju o slanju cveća su mnogi sproveli i raširili, ali na osnovu onoga što sam video, posebno bi hteo da se zahvalim Glynu Moodyju, Anonymous hiveu, Enriqueu Dansu i Kimu Dotcomu, koji su iskoristili svoj uticaj da bi raširili poruku, ali imajte na umu da je ovo bila prava grasroots reakcija.
Članovi Evropskog parlamenta počinju da šalju tweetove i kažu da je ovo prvi put u karijeri da im se ovako nešto dešava. Reinhard Bütikofer: Ovo je prvi put da sam dobio cveće zato što sam glasao ispravno – Hvala vam što ste glasali protiv ACTA-e! Ruže, ljiljani, itd. – Hvala vam!
Jako mi je drago što su mnogi odlučili da poslušaju sugestiju o slanju cveća, a i ja sam to uradio i poslao cveće random članu Evropskog parlamenta koji je pomogao da se zaštite građanske slobode od opakih korporativnih interesa.

Izvor: http://falkvinge.net/2012/07/09/european-parliament-showered-with-flowers-over-acta-rejection/

 

Facebook komentari:

3 comments
Slavica Vukasovic
Slavica Vukasovic

Evropski parlament i treba da služi građanima, a ne kanceroznom rastu korporacija.