Birgitta Jónsdóttir će formirati islandsku verziju Piratske partije

Članica parlamenta Birgitta Jónsdóttir, između ostalih, planira da osnuje islandsku verziju Piratske partije. Birgitta je bila Wikileaksov aktivista dobrovoljac i imala je značajnu ulogu u pravljenju videa Kolateralno ubistvo, uključujući koprodukciju.
Njena pažnja je sada usmerena na Piratsku partiju: “Ja često ukrštam svoje puteve sa nerdovima, a i ja sam sama veliki nerd. Piratska partija se ne okreće oko mene. Ja sam samo jedna od mnogih koji stvaraju grupu.”
Birgitta je rekla da partija neće imati predsedavajućeg, a da možda neće imati ni listu kandidata, tj. kandidate navedene po redosledu ulaska u parlament zasnovanom na glasovima ljudi za pojedinačne kandidate. Kada su je pitali da li ponovo planira da se kandiduje za parlament, ona je odgovorila da je osam godina maksimum koji neko treba da provede u parlamentu. Birgitta je bila u parlamentu tri godine.
Gradonačelnik Reykjavíka Jón Gnarr je takođe izrazio interesovanje da učestvuje u formiranju partije, što nije iznenađujuće, jer se sastao sa članovima nemačke Piratske partije prošlog decembra.

Izvor: http://grapevine.is/News/ReadArticle/MP-To-Form-Pirate-Party

Facebook komentari:

4 comments
Marko Jovanović
Marko Jovanović

Mora se napraviti piratska internacionala. Piratske partije se moraju povezati, i formirati se ujedinjeni front. Moramo pomagati jedni druge, i ne dozvoliti da narod bude pod kontrolom države.